Trainingen

De trainingen van de BSS worden gegeven onder leiding van gediplomeerde trainers. BSS is een erkend leerbedrijf en we leiden trainers op. Je kunt dus les krijgen van gediplomeerde trainers, stagiaires en/of trainers in opleiding.

Trainingsmotivatie en je eigen niveau worden bij de eerste trainingen bekeken om zo te bepalen in welke groep je gaat trainen. Wintertrainingen vinden plaats op de kunstijsbaan in Enschede. Trainers kunnen daarnaast nog extra trainingen aanbieden in de vorm van lopen, skeeleren en/of fietsen. Deze trainingen worden in de zomer (van mei tot en met september) gegeven op diverse locaties. De trainingen voor de leden kunnen samengaan met andere ijsverenigingen in de buurt. Hierdoor kan het voorkomen dat er een trainer van een andere vereniging les geeft. Dit wordt onderling goed besproken en we hebben allen hetzelfde doel voor ogen. Dit kenmerkt het open karakter van de vereniging.

Naast recreanten zijn er ook wedstrijdgroepen. Niet iedereen kan hieraan deelnemen. Kom je in aanmerking, dan hoor je dit van je trainer. De trainingsuren, voor de winter, worden aan het begin van het schaatsseizoen bekend gemaakt (eind september begin oktober).

Sponsors